Kotitalousvähennys

AAA Siivous siivouksesta saat kotitalousvähennyksen.

Kotitalousvähennyksen voit saada , jos teetät esimerkiksi kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä. Asiakas, jolla on säännöllinen palvelusopimus, voi pyytää palkan tai eläkkeen maksua varten verottajalta uuden pienemmän ennakonpidätysprosentin, jossa kotitalousvähennys on jo ennakkoon huomioitu. Asiakas hyötyy näin heti kotitalousvähennyksen käytöstä, eli palkasta tai eläkkeestä jää enemmän käteen.

Millaisesta työstä vähennyksen saa?

Jotta Siivous- ja ikkunanpesutyöt voidaan liittää kotitalousvähennykseen, yrityksen tai yrittäjän on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin. AAA-Siivous kuuluu ennakkoperintärekisteriin.
Tiedon ennakkoperintärekisteriin kuulumisesta saat netistä osoitteesta www.ytj.fi tai soittamalla numeroon 020 697 030.

Kuka vähennyksen saa?

Kotitalousvähennyksen saa se, joka maksaa vähennykseen oikeuttavan työn. Työ on tehtävä joko maksajan omassa asunnossa tai hänen vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa. Vanhempiin sekä appi- ja isovanhempiin rinnastetaan myös heidän puolisonsa.

Kuinka paljon vähennystä saa?

Vuonna 2016 enimmäismäärä on 2 400 euroa. (Vuonna 2012 ja 2013 enimmäismäärä oli 2 000 euroa.) Puolisot voivat saada kotitalousvähennystä  yhteensä 4 800 euroa. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Kotitalousvähennys tehdään verosta, eli jos vähennystä saa 1 500 euroa, tarvitsee vuoden aikana maksaa 1 500 euroa vähemmän veroa kuin ilman kotitalousvähennystä. Jos vähennyksen on vaatinut vasta veroilmoituksella, vaikuttaa määrä suoraan verotuksen lopputulokseen 1 500 euron verran. (Useimmat muut vähennykset tehdään ansiotulosta, jolloin vaikutus on vähäisempi.)

Kotitalousvähennyksen laskeminen riippuu siitä, oletko maksanut siivouksesta  tai  ikkunanpesusta palkkaa työntekijälle vai korvauksen yritykselle laskua vastaan. Jos ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, kuten meiltä, saat vähentää 45 % arvonlisäverollisesta työkorvauksesta.

Kotitalousvähennyksen laskeminen

Kotitalousvähennyksen laskeminen riippuu siitä, oletko maksanut työstä palkkaa työntekijälle vai korvauksen yritykselle laskua vastaan.

Esimerkiksi maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2014 meiltä tilaamassasi siivouksessa työn osuus on yhteensä noin 5555,55 euroa [(5555,55 x 45 %) – 100) = 2400].

AAA-Siivous Oy